> LABORATORY SERVICES
Food & Feed
- Allergen
- Proximate Analysis
- Antibiotics
- Antioxidants
- Amino Acids
- Fatty Acid
- Organic Acids
- Dioxins & PCBs
- GMO & Molecular Biology
- Sugar & Sweeteners
- Contaminants
- Heavy Metal
- Mycotoxins
- Microbiology
- Mineral & Other Elements
- Shelf Life Test
- Food Preservatives
- Food Colorants
- Pesticides Residues
- Solvent Residues
- Fiber
- Vitamins
Cosmetics & Personal Care
Pharmaceutical & Traditional Medicine
Textile
Electricity
Medical Mask
Medical Devices
Pesticides
Disinfectant & Antiseptic Products
UV Lamp Products
Supporting Lab (Research Purpose)
Compounds Screening
Quality of Product for Indonesian Market
Toxicity
- Acute Toxicity
- Chronic Toxicity
- Dermal Acute Irritation
- Eye Irritation
- Sensitization
- Suchronic Toxicity
- Systemic Toxicity
- Vaginal Mocous Irritation
Ethylene Glycol and Diethylene Glycol
Description
Polyethylene terephthalate (PET), produced from ethylene glycol and either terephthalic acid or dimethyl terephthalate, is commonly used as packaging material for drinking water, mineral water, carbonated beverages and edible oils. The strength and permeability properties of PET, its resistance to chemicals and its high degree of transparency are the main factors that make it more applicable. Migration from packaging materials into products generally is concerned with minor constituents that influence the quality of the contained product by sensory or toxicological hazards. In Indonesia, BPOM has stated in PerBPOM No 20 in 2019 the specific migration limit for Ethylene Glycol is 30 mg/kg (ppm) and Diethylene Glycol is 30 mg/kg (ppm).
How can SIG help?
SIG laboratory can test the migration of ethylene glycol and diethylene glycol using a food simulant to ensure that there are no residues in your PET product and ensure that you comply with the regulations set by our country
Method of Analysis
The analysis for migration of ethylene glycol and diethylene glycol is carried out using a gas chromatograph
Library of Knowledge
Kenali Faktor-Faktor Keamanan Makanan Dari Sisi Pengujian di Lab Uji Makanan
Keamanan makanan adalah salah satu aspek paling penting dalam industri pangan. Dengan meningkatnya kesadaran keamanan makanan, konsumen nantinya juga akan memperhatikan apa yang mereka konsumsi. Oleh karena itu, lab uji makanan berperan penting untuk memastikan bahwa...
Lakukan Uji Lab Makanan Pada Produkmu, Tingkatkan Kepercayaan UMKM Berkualitas
Di tengah persaingan yang semakin ketat di sektor makanan, usaha mikro, kecil, dan menengah (UMKM) harus berupaya lebih keras untuk menarik perhatian konsumen. Salah satu cara efektif untuk membedakan produkmu dengan yang lain adalah dengan melakukan Uji Lab Makanan. ...
SIG – Peran Lab Uji Produk Terakreditasi & Independen Untuk Dukung Perkembangan Bisnis Produk
Saat ini persaingan bisnis sangat ketat di pasaran, Hal ini yang kemudian membuat kualitas produk menjadi faktor kunci penentu keberhasilan sebuah bisnis. Untuk memastikan bahwa produk yang ditawarkan sebuah perusahaan memenuhi standar kualitas dan keamanan yang...
SIG Laboratory
Graha SIG, Jl Rasamala No. 20, Taman Yasmin, Bogor, Jawa Barat 16113.
Phone. +62 251 7532 348
WhatsApp. +62 82 111 516 516
Email. marketing-sig@saraswanti.com
SIG Jakarta
Jl. Percetakan Negara No. 52 B RT 006 / RW 001, Rawasari, Cempaka Putih, Jakarta Pusat 10570.
Phone. +62 21 2147 9292
SIG Surabaya
AMG Tower, 12th Floor, Jl. Dukuh Menanggal 1-A, Gayungan, Surabaya, Jawa Timur, 60234.
Phone. +62 31 8253 1288
WhatsApp. +62 818 885 165
Email. marketing@sigsurabaya.com
SIG Semarang
Jl. Kanfer Raya Blok R No. 4 Pedalangan, Kec. Banyumanik, Kota Semarang, Jawa Tengah 50268.
Phone. +62 24 7004 0541
WhatsApp. +62 812 9000 5165
Email. cs.sigsmg@saraswanti.com
SIG Medan
Jl. Bunga Asoka, Ruko Komp. Asoka Raya Residance No. 1, Medan Selayang, Sumatera Utara 20133,
WhatsApp. +62 822 7207 9665
Email. salesmedan.sig@saraswanti.com
SIG Yogyakarta
WhatsApp. +62 896 4856 9422
Email. arifin.sig@saraswanti.com
SIG Makassar
WhatsApp. +62 853 3843 9816
Email. anwar@sigsurabaya.com
Operational Hours
Monday to Friday
08.00 - 17.00 WIB.
FOLLOW US