Sugar & Sweeteners
– Allergen
– Amino Acids
– Antibiotics
– Antioxidants
– Contaminants
– Dioxins & PCBs
– Fatty Acid
– Fiber
– Food Colorants
– Food Preservatives
– GMO & Molecular Biology
– Heavy Metal
– Microbiology
– Mineral & Other Elements
– Mycotoxins
– Organic Acids
– Pesticides Residues
– Proximate Analysis
– Shelf Life Test
– Solvent Residues
– Sugar & Sweeteners
– Vitamins
Sugar is the generic name for several sweet-tasting carbohydrates found in food. Sugar has calories, while sweeteners may or may not have calories. Sweeteners are food additives that provide a sweet taste like sugar while containing significantly less food energy. Some sweeteners are produced naturally, and others produced synthetically. Many common artificial sweeteners are several hundred times sweeter than sugar. Naturally occurring sweeteners include stevia and sugar alcohols.
How SIG can help
SIG Laboratory can perform sugar & sweetener analysis on a wide variety of matrices, such as drinks, processed food, ready-to-eat products, and so on. Our tests in SIG Lab also ascertain whether the sugar & sweetener are at the appropriate levels, as specified by national and international regulations such as Per-BPOM Number 11/2019.
The types of sugar & sweeteners that can be tested in the SIG laboratory are:
Sugar
- Glucose
- Fructose
- Lactose
- Maltose
- D-Ribose
- Xylose
- Dextrose
Sweeteners
- Xylitol
- Sorbitol
- Neotame
- Saccharin
- Inositol
- Maltitol
- Mannitol
- Aspartame
- Sucralose
- Acesulfame K
- Cyclamic acid
- Steviol glycosides
- Sodium cyclamate
Method of Analysis
HPLC is the most likely technique to be used with many detectors, such as refractive index.
Library of Knowledge
Yang Punya Produk Harus Tahu! Ternyata Registrasi Produk BPOM Itu Harus!
Jika Anda memiliki produk yang ingin dipasarkan di Indonesia, salah satu langkah krusial yang tidak boleh diabaikan adalah registrasi produk BPOM. Proses ini tidak hanya penting untuk memastikan produk Anda aman dikonsumsi oleh masyarakat, tetapi juga memberikan...
Kamu Harus Tahu! Ini Tips Cepat Lolos Uji Profisiensi Lab
Uji Profisiensi Lab merupakan salah satu langkah penting untuk memastikan bahwa laboratorium Anda memenuhi standar kualitas yang diperlukan. Ini bukan hanya tentang memenuhi regulasi, tapi juga menjaga reputasi dan kepercayaan klien. Lalu, bagaimana cara cepat lolos...
Pentingnya Membuat Tabel AKG di Suatu Produk, Kamu Harus Tahu!
Pernahkah kamu melihat tabel AKG di belakang kemasan makanan atau minuman yang kamu beli? Ya, tabel AKG atau Angka Kecukupan Gizi adalah informasi penting yang harus ada di setiap produk makanan dan minuman. Membuat tabel AKG bukan sekadar formalitas, tapi merupakan...
SIG Laboratory
Graha SIG, Jl Rasamala No. 20, Taman Yasmin, Bogor, Jawa Barat 16113.
Phone. +62 251 7532 348
WhatsApp. +62 82 111 516 516
Email. marketing-sig@saraswanti.com
SIG Jakarta
Jl. Percetakan Negara No. 52 B RT 006 / RW 001, Rawasari, Cempaka Putih, Jakarta Pusat 10570.
Phone. +62 21 2147 9292
SIG Surabaya
AMG Tower, 12th Floor, Jl. Dukuh Menanggal 1-A, Gayungan, Surabaya, Jawa Timur, 60234.
Phone. +62 31 8253 1288
WhatsApp. +62 818 885 165
Email. marketing@sigsurabaya.com
SIG Semarang
Jl. Kanfer Raya Blok R No. 4 Pedalangan, Kec. Banyumanik, Kota Semarang, Jawa Tengah 50268.
Phone. +62 24 7004 0541
WhatsApp. +62 812 9000 5165
Email. cs.sigsmg@saraswanti.com
SIG Medan
Jl. Bunga Asoka, Ruko Komp. Asoka Raya Residance No. 1, Medan Selayang, Sumatera Utara 20133,
WhatsApp. +62 822 7207 9665
Email. salesmedan.sig@saraswanti.com
SIG Yogyakarta
WhatsApp. +62 896 4856 9422
Email. arifin.sig@saraswanti.com
SIG Makassar
WhatsApp. +62 853 3843 9816
Email. anwar@sigsurabaya.com
Operational Hours
Monday to Friday
08.00 - 17.00 WIB.
FOLLOW US