Contaminants
– Allergen
– Amino Acids
– Antibiotics
– Antioxidants
– Contaminants
– Dioxins & PCBs
– Fatty Acid
– Fiber
– Food Colorants
– Food Preservatives
– GMO & Molecular Biology
– Heavy Metal
– Microbiology
– Mineral & Other Elements
– Mycotoxins
– Organic Acids
– Pesticides Residues
– Proximate Analysis
– Shelf Life Test
– Solvent Residues
– Sugar & Sweeteners
– Vitamins
Handling, storage, processing, or distribution have the potential to produce contaminants in food and food products. Contamination can also come from the environment. Contaminants are categorized as substances that are not expected to be present in food and are dangerous if exceeded the required control limits, therefore, analysis of contaminants in food is carried out to ensure that food products are of good quality and safe for consumption.
How SIG can help
SIG can provide a service to help you to abide by environmental standards and the inspection of food safety and keep consumers safe.
The types of contaminants that can be tested in the SIG laboratory are:
- Dioxins
- 3-MCPD
- Melamine
- Histamine
- Acrylamide
- Heavy Metals
- Benzo[a]pyrene
- Chloramphenicol
- Glycidyl Ester (GE)
- Primary Aromatic Amines
- Poly Aromatic Hydrocarbon (PAH)
- PolyChlorinated Biphenyls (PCB/PCBs)
Method of analysis
Organic contamination testing by LCMSMS, GCMSMS, HPLC FLD and ICP-MS.
Library of Knowledge
Lebih dari Sekedar Tes, Ini Manfaat Lab Uji Makanan Untuk Industri
Dalam industri makanan, kualitas dan keamanan produk adalah hal yang paling utama. Tidak hanya untuk menjaga reputasi, tetapi juga untuk memastikan konsumen mendapatkan produk yang aman dan berkualitas. Di sinilah peran lab uji makanan menjadi sangat vital. Lab uji...
Dari Lab ke Konsumen: Bagaimana Produk Diuji Melalui Lab Uji Produk
Di dunia yang serba cepat ini, kualitas produk adalah segalanya. Tapi pernahkah Anda bertanya-tanya bagaimana produk yang kita gunakan sehari-hari diuji dan dijamin kualitasnya? Proses ini tidak terjadi begitu saja; ada perjalanan panjang yang dilalui produk dari lab...
Pentingnya Lab Uji Produk Agar Kualitas Terjamin
Pada era modern ini, kualitas produk menjadi salah satu faktor utama yang diperhatikan oleh konsumen. Menggunakan lab uji produk menjadi langkah penting untuk memastikan bahwa produk yang dijual memenuhi standar kualitas dan keamanan yang ditetapkan. Dengan demikian,...
SIG Laboratory
Graha SIG, Jl Rasamala No. 20, Taman Yasmin, Bogor, Jawa Barat 16113.
Phone. +62 251 7532 348
WhatsApp. +62 82 111 516 516
Email. marketing-sig@saraswanti.com
SIG Jakarta
Jl. Percetakan Negara No. 52 B RT 006 / RW 001, Rawasari, Cempaka Putih, Jakarta Pusat 10570.
Phone. +62 21 2147 9292
SIG Surabaya
AMG Tower, 12th Floor, Jl. Dukuh Menanggal 1-A, Gayungan, Surabaya, Jawa Timur, 60234.
Phone. +62 31 8253 1288
WhatsApp. +62 818 885 165
Email. marketing@sigsurabaya.com
SIG Semarang
Jl. Kanfer Raya Blok R No. 4 Pedalangan, Kec. Banyumanik, Kota Semarang, Jawa Tengah 50268.
Phone. +62 24 7004 0541
WhatsApp. +62 812 9000 5165
Email. cs.sigsmg@saraswanti.com
SIG Medan
Jl. Bunga Asoka, Ruko Komp. Asoka Raya Residance No. 1, Medan Selayang, Sumatera Utara 20133,
WhatsApp. +62 822 7207 9665
Email. salesmedan.sig@saraswanti.com
SIG Yogyakarta
WhatsApp. +62 896 4856 9422
Email. arifin.sig@saraswanti.com
SIG Makassar
WhatsApp. +62 853 3843 9816
Email. anwar@sigsurabaya.com
Operational Hours
Monday to Friday
08.00 - 17.00 WIB.
FOLLOW US